Oto prosty, sycący, tani i efektywny sposób, na pobudzenie wiosny do życia ! Pokażmy jej, że na naszych talerzach gości zieleń, co oznacza, że na nią już czas.
SKŁADNIKI :
- brokuł (150 g)
- groszek zielony (150 g)
- szpinak (200 g)
- cukinia (200 g)
- cebula (1)
- olej rzepakowy (30 ml)
- bulion warzywny (500 ml)
- ser feta (50 g)
- chleb razowy (30 g)
- przyprawy : szałwia, pieprz, natka pietruszki, bazylia, czosnek
- Nastawić piekarnik na 160 stopni Celsjusza.
- Cebulę drobno posiekać.
- Cukinię pokroić w kostkę.
- Brokuły podzielić na różyczki.
- Chleb razowy pokroić w drobną kostkę.
- Przełożyć na blachę do pieczenia i posypać bazylią oraz czosnkiem.
- Wstawić do nagrzanego piekarnika i zrumienić na złoto.
- Na patelni rozgrzać tłuszcz.
- Dodać cebulę oraz cukinię.
- Podsmażyć.
- Dodać szpinak, brokuły, groszek, przyprawy i dobrze wymieszać.
- Zalać bulionem warzywnym i gotować 20 minut.
- Zmiksować za pomocą blendera.
- Ser feta pokroić w kostkę.
- Zupę rozlać do misek, dodać kawałek sera feta i grzanki.
SMACZNEGO !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz