A dziś przepis na lekkostrawny serniczek, idealny na upalne dni .
SKŁADNIKI:
SKŁADNIKI:
- biszkopty okrągłe(można użyć także podłużnych) (200g)
- serek homogenizowany (3 opakowania)
- śmietanka 30% (200g)
- cukier puder (100g)
- żelatyna ( 2 łyżki)
- galaretka w proszku o ulubionym smaku (1 opakowanie)
- Przygotować galaretkę w sposób opisany na opakowaniu.
- Pozostawić w osobnym naczyniu do wstępnego stężenia.
- Tortownicę wyłożyć(uszczelnić)folią aluminiową.
- Na dno tortownicy wyłożyć biszkopty.
- Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie.
- Pozostawić do ostudzenia.
- Śmietankę ubić na sztywną pianę.
- Pod koniec ubijania dodać cukier puder i ostrożnie,krótko ubijać.
- Stopniowo dodawać jogurty cały czas miksując.
- Dodać przestudzoną żelatynę i miksować na najwyższych obrotach.
- Wylać masę serową na przygotowane wcześniej biszkopty.
- Zalać tężejącą galaretką.
- Gotowy sernik wstawić do lodówki i chłodzić co najmniej 3 godziny.
SMACZNEGO !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz